Annons

Hemgjorda Klubbor, smaskens till sista slicken!

Hemgjorda klubbor, så enkelt, och så otroligt gott! Det här gick ju precis som jag hade planerat! Det här är ju jätteroligt att bjuda på till ett kalas, eller bara till sig själv en mysig filmkväll 🙂

Kika in här för att hitta fler godisrecept! Fredriks Godis

Hemgjorda klubbor

Nu till dessa klubbor! Det enda du behöver ha till hands är en termometer som når up till 154 grader, kika på det innan du börjar.

Annons

Som tur var hade jag en gammal som låg i en låda, för den nya jag har nådde bara till 130.

Hemmagjorda klubbor

Smaken jag valde var ingefära, och det blev supergott! Alldeles sådär lagom, lite som ginger ale! Det går utmärkt att byta till annan smaksättning. Använder du någon essens så ska du använda 1 tsk istället för två jag hade. Essenser är lite starkare i smaken.

Annons

Ingredienser till 20 Hemgjorda Klubbor

4,5 dl socker
1,5 dl vit sirap
0,5 dl vatten
2 tsk ingefärsextrakt
Strössel
20 Klubbpinnar

Gör så här: 
1. Lägg bakplåtspapper eller en siliconmatta på en bricka eller bord som inte är värmekänsligt. 2. Förbered en bunke med iskallt vatten som du senare ska avstanna kokningen på klubborna i.
3. Blanda socker, sirap och vatten i en tjockbottnad kastrull. Sätt plattan på medelhög värme och låt sjuda/koka tills det nåt 154 grader, det tar ca ca 5-7 minuter.
4. När det nått 154 grader, ta av kastrullen från plattan och doppa försiktigt botten av kastrullen i det iskalla vattnet. Vicka kastrullen fram och tillbaka lite i ca 10 sekunder så det slutar koka. Var försiktig så att du inte får vatten i kastrullen!
5. Ställ kastrullen på ett underlägg och rör i ingefärsextraktet, det kommer fräsa och bubbla lite, men rör bara tills bubblorna försvinner.
6. Häll försiktigt ca 1-2 msk av karamellmassan på bakplåtspapperet, strö valfritt strössel och sätt fast klubbpinnen. Gör en klubba i taget, man måste vara lite snabb, men fortfarande försiktig eftersom det är så varm karamellmassa.
7. Låt klubborna stelna i en halvtimme, sedan är det bara att slicka på! 🙂

Hemgjorda klubbor med strössel

Jag använde lite av varje strössel när jag gjorde mina hemgjorda klubbor, jag hade svårt att bara välja en färg 🙂 Nu har jag ju inte testat själv, men det går säkerligen utmärkt att färga dem med pastafärg också, men jag gillade den genomskinliga varianten med färgglatt strössel!

Jag vill också bara säga åt er att vara försiktiga när ni testar detta, det är verkligen heta saker. Så planera och lägg fram allting och stressa inte, det går utmärkt att ta det i makligt takt!

hemgjorda klubbor

Hoppas du går loss och testar dessa, Emil gillade dem jättemycket så att jag fått gömma dem så det blir något kvar till i påsk 🙂

hemgjorda klubbor

hemmagjorda klubbor

 

 

 

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar