Annons
Annons

Hemgjorda pommes frittes

För ett litet tag sedan så köpte jag min allra första fritös, jag var bara så sugen att testa lite olika saker och jag ville inte fritera i en kastrull längre. Det första jag gjorde var att fritera Snickers 🙂 Sen testade jag att göra egna pommes, och jag kikade självklart Paul Kühlhorns recept från mästerkocken. Är det någon som redan har testat sig fram till de bästa pommesen så är det ju onödigt att uppfinna hjulet igen 🙂

Annons

Jag testade en gång först med fast potatis, men det blev verkligen inte bra. Det blev liksom bara ett flottig potatis som blev ganska söt i smaken. När jag sedan gjorde med mjölig så blev det så mycket godare. För att få riktigt riktigt frasig pommes så måste de frysas in en gång efter första friteringen… väldigt krångligt och drygt, men vill man ha den perfektaste pommesen så är det så man gör.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Hemgjorda pommes frittes, 4 portioner

2 l vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 msk salt
1 kg mjölig potatis (ex King Edward)
ca 2 l frityrolja

Annons

Gör så här:
1. Koka upp vattnet med vinäger och saltet. Skär potatisen i stavar, jag gjorde mina pommes med skalet kvar.
2. Koka potatisstavarna försiktigt ca 8-10 minuter. Potatisen ska inte spricka.
3. Ta upp och låt torka på hushållspapper ca 20 minuter.
4. Värm frityroljan till 180 grader. Fritera potatisarna ca 1-2 minuter. Ta upp låt torka på hushållspapper ca 20 minuter.
5. Fritera potatisarna slutligen ca 3 minuter tills de har en gyllenbrun färg.  Låt torka på papper och salta före servering.

Till pommesen serverade jag en liten nätt smashad hamburgare 🙂 Receptet hittar du här: Smashade hamburgare

Annons

 

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/smashade-burgare-pa-hogrev/