Annons

Hjortronsylt – Skogens guld!

Hjortronsylt är en riktig favorit, det känns så lyxigt och framförallt gott! Jag tycker hjortronsylt ska vara lite krämig och inte allt för fast så jag kokar den enbart på strösocker och hjortron.

Hjortronsylt

0,5 liter hjortron
2,5 dl strösocker

Annons

Gör så här:
1. Rensa hjortronen och lägg i en tjockbottnad kastrull.
2. Tillsätt socker och låt koka upp sakta. Skumma av och låt sjuda 10-15 minuter.
3. Häll upp på väl rengjorda burkar. Sylten håller flera månader, men vill du spara den längre kan du även frysa den.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

 

 

 

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar