Annons

Ingefära och Citronfudge

Jag erkänner! Jag är inne i en total ingefäraperiod… Kan bara inte få nog 🙂

16112014-_MG_9945

Annons

16112014-_MG_9922

Direkt till fudgen!

Annons

Ingredienser
125 g marshmallows
1 dl strösocker
1 dl grädde
50 gram smör
finrivet skal från 1 citron
1 msk nyriven färsk ingefära
200 g vit choklad

Annons

Gör så här:
1. Om du har stora mashmallows, klipp dem i lite mindre bitar. Finhacka den vita chokladen
2. Klä en form på ca 15*15 cm med bakplåtspapper
3. Lägg allt utom den vita chokladen i en tjockbottnad kastrull och låt koka upp och sjud under omrörning tills marsmallowsen har smält helt.
4. Ta av kastrullen från plattan, tillsätt den vita chokladen och rör tills den smält helt.
5. Häll fudgen i formen, låt svalna lite och ställ den sedan i kylen för att låta den stelna helt, gärna över natten. Här kan du göra två val! Antingen silar du bort ingefäran och citronskalen, då får du en mild smak av ingefära, eller så låter du den vara kvar, valet är ditt!
6. Skär upp fudgen och ät direkt 🙂 Håller sig ca 2 veckor i kylen.

16112014-IMG_9828

När jag ändå höll på att greja här hemma med julgodis, så kan man väl lika gärna slå in årets första julklappar också?16112014-IMG_9856

Det här är något jag verkligen gillar! Lack och någon rolig stämpel, så kan jag sitta och dona ett par timmar 🙂

16112014-_MG_9907

Tänk att få ett julkort med en sådan här stämpel, då tycker jag att det är riktigt mysigt!!

16112014-_MG_9941

 

 

Dela på:
Annons

Laddar