Jag testade att göra jordgubbscurd idag! Len och härlig smak av jordgubbar, mycket smarrigt! Denna jordgubbscurd är till en sak som jag ska baka, men det får ni se senare i veckan! 🙂
Ingredienser:
5 dl jordgubbar, Ca 250 g
1 krm citronsyra
1 citronsaft
1 dl strösocker
50 gram smör
2 st ägg
Gör så här:
1. Rensa och skölj jordgubbarna. Lägg dem i en gryta och sjud dem på svag värme i 5–10 minuter. Mosa bären med baksidan av en slev eller gaffel
2. Passera bären genom en sil och samla upp purén i en skål. Tillsätt citronsaft och citronsyra.
3. Vispa ihop socker och ägg i en kastrull, tillsätt bärpurén och smör i små tärningar. Låt sakta sjuda upp under omrörning och låt sjuda tills den tjocknat. Den ska fastna på en sked (Se bild 🙂
4. Häll curden i varma, små burkar.
Annons
Jordgubbscurd
Annons
Laddar