Annons

Jordgubbscurd

Jag testade att göra jordgubbscurd idag! Len och härlig smak av jordgubbar, mycket smarrigt!  Denna jordgubbscurd är till en sak som jag ska baka, men det får ni se senare i veckan! 🙂

IMGP7698

Ingredienser:
5 dl jordgubbar, Ca 250 g
1 krm citronsyra
1 citronsaft
1 dl strösocker
50 gram smör
2 st ägg

Gör så här:
1. Rensa och skölj jordgubbarna. Lägg dem i en gryta och sjud dem på svag värme i 5–10 minuter. Mosa bären med baksidan av en slev eller gaffel
2. Passera bären genom en sil och samla upp purén i en skål. Tillsätt citronsaft och citronsyra.
3. Vispa ihop socker och ägg i en kastrull, tillsätt bärpurén och smör i små tärningar. Låt sakta sjuda upp under omrörning och låt sjuda tills den tjocknat. Den ska fastna på en sked (Se bild 🙂
4. Häll curden i varma, små burkar. 

IMGP7684
Jordgubbar är ju verkligen vackra! Ljuvligt söta men lite syra för att bara ge den där gudomliga smaken!


IMGP7686
Låt bären koka upp långsamt, så går det lätt att mosa sedan!


IMGP7689
När curden är klar så fastnar den på baksidan av en träslev enkelt!


 

Annons
Annons
Dela på:
Annons

Laddar