Ljuvligt söta och sega jordgubbsrutor som man bara inte kan få nog av! Det här är ett av mina favoritrecept som fungerar med alla sorters bär.
Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!
Jordgubbsrutor, 20 st
150 g smör
4 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
ca 3 dl delade jordgubbar
1 dl hyvlad mandel
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en stor form på ca 20×30.
2. Smält smöret. Rör ner socker och ett ägg i taget.
3. Avsluta med att vispa ner vetemjöl och vaniljsocker.
3. Häll smeten i formen och strö över jordgubbar och hyvlad mandel.
4. Grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter. Känn med en sticka efter 25 minuter, den ska vara lätt kladdig i mitten.
5. Låt kakan svalna och skär den sedan i rutor.
Gillar du också saker i rutor? Då har jag samlat en hel hög med recept här: Baka rutor