Annons

Jordnötstryfflar

Idag blev det lite experimentverkstad här hemma, och jäklar vad gott det blev! Jordnötstryfflar på endast tre ingredienser som fullkomligt smälter i munnen! De påminner om Reeses’s Peanut butter cups i smaken och är bara så goda!

Annons

recept på godis med jordnötter

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika


För fler goda godisrecept så ska du kika in här: Fredriks Godis

recept på reese

Annons

Jordnötstryfflar, 30 st

200 g salta rostade jordnötter
200 g florsocker
150 g mörk choklad

Gör så här:
1. Mixa jordnötterna i en hushållsassistent tills de blir jordnötssmör.
2. Tillsätt florsocker och mixa ända tills allt är blandat till en fast jordnötsmassa. Du kan behöva röra runt lite så att inte allt fastnar i botten av mixerbladet. Om det blir för torrt och inte går ihop kan man tillsätta någon droppe neutral matolja.
3. Forma små bollar av jordnötsmassan och lägg på en bricka. Ställ brickan i frysen en halvtimme så att de sätter sig ordentligt.
4. Smält chokladen och doppa de kalla bollarna i den. Lägg på lite smörpapper eller bakplåtspapper och låt stelna helt.
5. Godisarna håller länge i kylen i en lufttät burk.

recept på godis

Jordnötterna är ganska feta i sig så man behöver inte tillsätta någon olja. Bollarna håller formen ganska bra som det är, men när man ska doppa dem i choklad är det enklast att de fått stå i frysen först.

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Gillar du de här är jag säker att du skulle älska mina peanut butter cups! Receptet hittar du här: Peanut butter cups

recept på peanut butter cups

Lycka till, och ha riktigt roligt i köket!



Annons
Dela på:

4 kommentarer till “Jordnötstryfflar”

  1. Lotta skriver: 21 mars, 2018

    Skulle det funka att mixa rostade salta solroskärnor? Jag brukar ersätta nötter i recept med det eftersom jag är allergisk.
    Skulle vara bra, för det är så mycket med jordnötssmör som ser så gott ut!


    1. Fredriks Fika skriver: 22 mars, 2018

      Hej Lotta!
      Det går absolut bra, men du behöver nog tillsätta lite naturell olja för att det ska binda ihop bara. Jordnötter är rätt feta i sig själva som solroskärnor inte är. Testa med 1 matsked åt gången tills det går ihop och du kan rulla tryfflar. Lycka till! /Fredrik


  2. Lotta skriver: 21 mars, 2018

    Skulle det funka att mixa rostade salta solroskärnor? Jag brukar ersätta nötter i recept med det eftersom jag är allergisk.
    Skulle vara bra, för det är så mycket med jordnötssmör som ser så gott ut!


    1. Fredriks Fika skriver: 22 mars, 2018

      Hej Lotta!
      Det går absolut bra, men du behöver nog tillsätta lite naturell olja för att det ska binda ihop bara. Jordnötter är rätt feta i sig själva som solroskärnor inte är. Testa med 1 matsked åt gången tills det går ihop och du kan rulla tryfflar. Lycka till! /Fredrik


Annons

Laddar