Annons

Kalljästa frallor – Lättbakat bröd

Det här brödet är verkligen superenkelt att baka, och du får fantastiskt smakrika frallor till frukost! Jag kalljäser bröden direkt efter att jag fått ihop degen, sedan låter jag dem stå över natten i kylen och tar fram på morgonen. Jag använder vetemjöl special för att jag tycker frallorna får mer höjd och spänst, men har du inte det hemma så går det bra att använda vanligt vetemjöl också.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Kalljästa frallor, cirka 15 st

25 g jäst
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
1 msk honung
12 dl vetemjöl special
2 msk olja till formen
+ lite mjöl till utbakning

Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet.
2. Tillsätt salt, honung och vetemjöl special och arbeta degen i cirka 10 minuter i maskin tills den känns riktigt elastisk.
3. Smörj en rymlig form, jag använde en lasagneform med olja. Tippa ur degen i formen och vik ett par gånger, platta sedan till den, plasta formen och ställ i kylen.
4. Låt jäsa över natten.
5. På morgonen, sätt ugnen på 250 grader.
6. Mjöla bänken och tippa ur den kalla degen på bordet. Mjöla även ovanpå degen och skär lagom stora frallor som du lägger på plåtar med bakplåtspapper.
7. Låt frallorna bli rumsvarma i cirka 20-30 minuter.
8. Baka bröden mitt i ugnen i 12-15 minuter tills de fått ordentligt med färg.
9. Lägg på galler utan duk.

Annons

Jag tippar ur degen när den är kall så är den superenkel att skära i bitar.

Gillar du kalljäst bröd så måste du testa mitt kalljästa bröd i långpanna. Receptet på det hittar du här: Kalljäst bröd i långpanna

Annons

Bröd är bara så underbart att baka! Jag älskar bröd 🙂

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar