Annons

Kalljästa rödbetsfrallor

Detta kan vara ett av de godaste bröden jag någonsin gjort, på riktigt!! Lite halvgrova frallor med massor av smak, och kalljäsningen gör att de blir lite sådär sega och goda precis som ett surdegsbröd.

Annons

Fram med rödbetorna och så är det bara att köra!

Kalljäst bröd

I receptet så använde jag mjölet Manitoba cream, jag vet att många proffsbagare dissar det mjölet ordentligt, men jag tycker att degen får en helt annan konsistens och blir mer lättarbetad. Har du inte testat tidigare så borde du verkligen göra det, men som jag skriver, det går lika bra med vanligt vetemjöl.

rödbetsfrallor

Innan man bakar av dem så är de lite mer röda än vad de är efteråt 🙂

Ingredienser:
25 g jäst
5 dl ljummet vatten
150 g skalade och finrivna rödbetor
4 dl rågsikt
2 msk olja
8 dl Manitoba cream eller vetemjöl
1 msk salt

Gör så här:
1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet
2. Tillsätt rödbetorna, rågsikten, och oljan och rör till en slät smet
3. Tillsätt vetemjölet och saltet och knåda samman till en deg
4. Smörj en ugnsform som är dubbelt så stor som degen med lite olja, lägg degen i den och plasta ordentligt.
5. Låt jäsa ca 20 minuter i rumsvärme, ställ sedan korgen i kylen över natten.
6. På morgonen efter: Sätt ugnen på 250 grader.
7. Ta fram degen, tippa upp den på en mjölad bänk. Dela degen i 16 ungefär lika stora delar, lägg frallorna på en bakplåtspappersklädd plåt.
8. Baka frallorna mitt i ugnen i 15 minuter.
9. Låt frallorna vila på galler utan bakduk, sedan är det bara att njuta!

kalljästa rödbetsbröd

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar