Annons

Kalljästa scones

Vi kanske kan säga ”kalljästa” eftersom de inte jäser förrän de kommer in i ugnen. Det här är mer ett sätt att förbereda sconesen kvällen innan så att man bara kan slänga in dem i ugnen på morgonen. Perfekt för dig som älskar nybakat till frukost men kanske är lite morgontrött och inte sugen att börja röra ihop en deg det första du gör.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Kalljästa scones, 4 st

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g smör
2 dl mjölk

Gör så här:
1. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Finfördela smöret i mjölblandningen.
2. Tillsätt mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg.
3. Tippa ur degen på ett bakplåtspapper. Med lite mjöl på fingrarna trycker du ut den till en cirkel på cirka 30 cm i diameter. Skär brödet i 4 lika stora delar.
4. Vik in bakplåtspapperet och lägg in degen i en plastpåse och lägg i kylen.
5. På morgonen – Sätt ugnen på 250 grader.
6. Ta fram degen i bakplåtspapperet och lägg på en plåt.
7. Baka mitt i ugnen i 12-14 minuter tills brödet fått fin färg.
8. Servera varmt med marmelad och ost.

Det här receptet gillade jag verkligen, jag är ganska morgontrött så det var så skönt att bara stoppa in brödet och dricka lite kaffe medan man väntade 🙂

Annons

Gillar du också scones? Då hittar du massor av mina recept här: Scones

 

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar