Det här är första gången jag testar kalvdans, men definitivt inte sista! Äkta kalvdans görs på råmjölk, men om man nu som jag inte har några kossor i närheten så testade jag på falsk kalvdans 🙂 Jag serverade med lättvispad grädde och jordgubbssylt.
Kalvdans är lite som Crème brûlée fast inte lika fast i konsistensen.
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika
Kalvdans, 6 portioner
3 dl mjölkpulver
7 dl mjölk 3%
2 ägg
1 krm salt
smör till formen
Du kan även krydda med t.ex kanel, kardemumma eller saffran.
Vid servering:
Lättvispad grädde
sylt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader. smörj en djup form på cirka 28 cm med smör.
2. Vispa ut mjölkpulvret i lite av mjölken. Vispa slätt med resten av mjölken samt ägg och salt.
3. Baka i nedre delen av ugnen i 35 minuter.
4. Servera kalvdans med lättvispad grädde och en god sylt.
Just nu är jag tydligen inne på att testa lite äldre recept 🙂 Förra veckan gjorde jag Änglamat, receptet på det hittar du här: Änglamat
10 kommentarer till “Kalvdans – Recept på falsk kalvdans”
När jag var liten åkte vi varje sommar och hälsade på min mammas kusin, som bodde på en bondgård med bl.a. kor. Vi fick alltid med oss råmjölk hem som mamma gjorde kalvdans och filbunke av. Mmmmm, riktiga sommarsmaksminnen!