Annons

Kanderad Ingefära – sött med sting!

Nu har jag testat något riktigt jäkla gott och för mig var det lite annorlunda! Hittade ett recept där man skulle ha i kanderad ingefära (Vart hittar man det?) Så jag gjorde så att jag gjorde egen 🙂 Om du gillar ingefära så är detta verkligen något för dig. Lite sött som avslutas med lite av styrkan i ingefäran!

Annons

ingefära

Det tar lite tid, men resultatet blev riktigt bra, och nu går vi här och nallar lite på de små gobitarna då och då.

Annons

Kanderad ingefära

Ingredienser:
300 g skalad och tärnad ingefära
1 liter vatten
200 g socker

Gör så här:
1. Lägg ingefäran i en kastrull med vattnet. Låt detta koka till ingefäran har blivit lite mjuk, ca en timme eller mer beroende på hur stora tärningar du gjort.
2. Sila av vätskan och lägg tillbaka ingefäran i kastrullen
3. Tillsätt sockret och låt detta koka ihop med ingefäran under omrörning
4. Låt det hela koka under omrörning tills all vätskan kokat ner, stå vid spisen hela tiden
5. Till slut så torkar all vätska bort (ca 20 minuter tog det) och kvar bli bara ingefära och sockret! Det är väldigt likt som när man gör kanderad mandel 🙂
6. Förvara ingefäran torrt och använd sockret i något bakverk!

17112014-_MG_0041

Annons

Jag gjorde ganska stora tärningar, då jag ska testa att finhacka dem till en kaka sedan.

17112014-IMG_0183

När de hade blivit kanderade så lät jag dem bara svalna på bakplåtspapper, och sockret som blir kvar går utmärkt att använda i ett bakverk.

julgodis

Annons

Så nu var mitt första julgodis klart, mer kommer 🙂

Trevlig helg!!

Dela på:
Annons

Laddar