Här är ett riktigt smarrigt recept på kanelbullar! Det här receptet var med i Allers nummer 40 och jag fick ett så gulligt tackbrev :) Brevet hittar du längre ner i inlägget. Att pensla bullarna med sockerlag gör dem extra saftiga och sååå goda!För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Kanelbullar 24 st5 dl mjölk50 g jäst150 g rumsvarmt smör1 dl strösocker1⁄2 tsk salt1 msk nystött kardemumma13 dl vetemjöl + lite tillutbakningFYLLNING:150 g rumsvarmt smör1 dl strösocker2 msk kanel1 msk ströbrödPENSLING:1 dl vatten1 dl sockerpärlsockerGör så här:1. Värm mjölken till 37°.2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt smöret i små bitar tillsammans med socker, salt och kardemumma.3. Tillsätt mjölet och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 för hand.4. Låt degen jäsa övertäckt i 30 minuter.5. Fyllning: Rör ihop smör, socker, kanel och ströbröd.6. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavla ut till en stor rektangel, ca 60x40 cm.7. Bred fyllningen på degen. Rulla ihop och skär i 24 bullar. Lägg med snittytan upp på två bakpapperklädda plåtar.9. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.10. Baka bullarna mitt i ugnen i 8–10 minuter.11. Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Pensla bullarna med sockerlagen direkt de kommer ur ugnen och strö på pärlsocker. Lägg bullarna på galler och låt svalna.Här hittar du även ett recept på engelska och en video på engelska hur man gör kanelbullar! Cinnamon bunsHär är det gulliga brevet jag fick hem. Tusen tack för det!! Blev så himla glad! Vill du ha fler tips på goda bullar så hittar du alla mina recept här: Fredriks bullar