Annons

Kanelbulle-pinnbröd

Det här har jag haft i huvudet att jag vill testa flera månader och nu blev det äntligen av! Kanelbulle-pinnbröd! Jag har fnulat hur jag vill göra den och jag ville ha ett enkelt recept som faktiskt fungerar när man åker ut i skogen och ska grilla. Jag tycker själv att jag lyckades!

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Pinnbröd kanelbulle, 6 st

3,5 dl vetemjöl
2 msk socker
1 tsk malen kanel
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1,5 dl mjölk

Efter grillning:
Smör
Pärlsocker

Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
2. Tillsätt mjölken och arbeta ihop till en fast och smidig deg.
3. Plasta in och ta med i packningen.
4. Tälj till ganska långa och fasta pinnar, gärna sly (färska nya skott) som inte har någon lös bark på sig.
5. Dela degen i 6 lika stora delar. Rulla ut till en korv och trä på degen på pinnarna. Jag sätter fast den på toppen av pinnen, sedan spänner den samtidigt som jag snurrar pinnen.
6. Grilla över glöden 5-6 minuter, håll inte för nära så att de bränns innan de är klara.
7. Servera med smör och pärlsocker.

Annons

Det var otroligt gott!! 🙂 Vill du göra mina vanliga pinnbröd så hittar du receptet på dem här: Pinnbröd

Dela på:

Annons

Laddar