Annons
Annonssamarbete med Ankarsrum

Kanelbullens dag med Ankarsrum!

Idag har det bakats massor av goda bullar med min Ankarsrum! Jag använde mjöl- och kaffekvarnen för att mala kardemumma och då gick det verkligen hur snabbt som helst. Kvarnen har jag mest använt till att mala kaffe innan och det fungerar hur bra som helst!

Jag älskar att baka just bullar med min Ankarsrum eftersom det är överlägset den bästa degmaskinen jag använt. Degen blir alltid perfekt och jag älskar att man kan vara med och pilla lite på degen medan den knådar. Det är nog emot några säkerhetsföreskrifter, men jag vill ju gärna pilla och känna på degen medan den knådas 🙂

Det är så roligt med just bullar eftersom det dyker upp något nytt att testa varje år. I år hade jag i lite vanilj i sockerlagen och bullarna får det där lilla extra och sockerlagen gör att de blir extra saftiga!

Kanelbullar, 24 st

50 g jäst
5 dl mjölk
1,5 dl strösocker
13 dl vetemjöl special (780 g)
1 msk nymald kardemumma
0,5 tsk salt
150 g rumsvarmt smör

Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk kanel

Pensling och dekoration:
1 dl vatten
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Pärlsocker

Gör så här:
1. Smula ner jästen i degbunken.
2. Ljumma mjölken till 37 grader.
3. Rör ut jästen med mjölken. Tillsätt socker, vetemjöl, kardemumma, salt och det rumsvarma smöret i bunken.
4. Arbeta degen i ca 10 minuter i maskinen tills du har en smidig deg som inte klibbar på fingrarna.
5. Lägg på jäslocket på bunken och låt jäsa 30 minuter.
6. Blanda alla ingredienser till fyllningen.
7. Knåda och kavla ut degen till en stor rektangel och bred på fyllningen jämt över hela.
8. Vik ihop degen långsida mot långsida. Skär ca 1,5 cm breda remsor av degen. Snurra remsan två gånger över pek och långfinger, sedan lägg den sista biten tvärs över och lägg snutten underst. Lägg på plåt med bakplåtspapper. (Se klippet nedan)
9. Låt jäsa 30-40 minuter under duk. Sätt ugnen på 225 grader.
10. Baka mitt i ugnen i ca 8-10 minuter tills bullarna har fått fin färg.
11. Koka upp vatten, socker och vaniljsocker och låt sjuda 2-3 minuter till en sockerlag. Pensla bullarna med sockerlagen så fort de kommit ur ugnen, strö sedan på pärlsocker.
12. Låt svalna på galler.

Här är en film när jag bakar kanelbullarna: 

Vill du läsa mer om kvarnen kan du göra det här: Ankarsrum mjöl- och kaffekvarn

Om bullarna blev goda får bilden ovan beskriva 🙂 Hahahaha

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar