Annons

Kanelbullerutor i långpanna

Riktigt saftiga kanelbullerutor är omöjliga att motstå! Den här kanelbullesockerkakan i långpanna är bland det godaste jag bakat, och saftigheten…. de håller sig saftiga i flera dagar! Jag gör dessa i en stor ugnsform på 23×30 cm, men de går även bra att göra i långpanna. Sänk då bakningstiden med cirka 5 minuter.

Annons

Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!

Annons

Kanelbullerutor, 15 stora bitar

kakan:
175 g rumsvarmt smör
4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 ägg
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver

Fyllning:
1 dl strösocker
1 msk kanel
2 tsk kardemumma

Dekoration:
pärlsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en stor ugnsform på cirka 25×30 cm med bakplåtspapper.
2. Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Vispa i äggen och mjölken.
3. Blanda vetemjöl med bakpulvret och blanda sedan ner i smeten.
4. Blanda strösocker, kanel och kardemumma i en skål.
5. Varva sedan smet och fyllning i cirka 3 lager så att du får smak i flera lager. Avsluta med att ha på ett lager kanelsocker ovanpå. Smeten är ganska tjock, men den flyter ut och fördelar sig i formen när du stoppar in den i ugnen. Om man vill kan man baka den ett par minuter och sedan strö på pärlsocker så att det blir jämnt och fint 🙂
6. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25-35 minuter. Känn med en sticka i mitten som ska komma ur ren.
7. Låt kakan svalna något innan du skär upp den i rutor.

Annons

Smeten är ganska tjock, men det är det som gör att den blir sådär perfekt saftig!

Gillar de den här så är jag säker på att du gillar min kanelbullesockerkaka: Kanelbullesockerkaka

sockerkaka med smak av kanelbulle!

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar