Annons

Kanelbullesockerkaka i långpanna

Det här är bara så magiskt gott!! Kanelbullesockerkaka i långpanna som smakar mycket kanel och kakan är gudomligt saftig! De här bakar jag ofta!

Kanelbullesockerkaka i långpanna, 15 stora bitar

175 g rumsvarmt smör
4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 ägg
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
1 msk bakpulver

Annons
Annons

Fyllning:
1 dl strösocker
1 msk kanel
2 tsk kardemumma

Dekoration:
pärlsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en stor ugnsform på cirka 25×30 cm med bakplåtspapper.
2. Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst. Vispa i äggen och mjölken.
3. Blanda vetemjöl med bakpulvret och blanda sedan ner i smeten.
4. Blanda strösocker, kanel och kardemumma i en skål.
5. Varva sedan smet och fyllning i cirka 3 lager så att du får smak i flera lager. Avsluta med att ha på ett lager kanelsocker ovanpå. Smeten är ganska tjock, men den flyter ut och fördelar sig i formen när du stoppar in den i ugnen. Om man vill kan man baka den ett par minuter och sedan strö på pärlsocker så att det blir jämnt och fint 🙂
6. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 25-35 minuter. Känn med en sticka i mitten som ska komma ur ren.
7. Låt kakan svalna något innan du skär upp den i rutor.

Annons

Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!

Dela på:

Annons

Laddar