Annons

Kanelbullesockerkaka med glasyr

Kanelbullesockerkaka har verkligen slagit sig fast i fikakulturen! Den är så enkel att baka och sååå god! Idag gjorde jag en riktigt saftigt variant av kanelbullesockerkaka med glasyr!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Annons

Annons

Kanelbullesockerkaka, 10 bitar

100 g smör
3 st ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk nymalen kardemumma

Fyllning:
0,75 dl strösocker
1 msk kanel

Glasyr:
2 dl florsocker
2-3tsk vatten

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en sockerkaksform på cirka 1,5 liter.
2. Smält smöret och låt svalna något.
3. Vispa ägg och socker riktigt pösigt och fluffigt i en bunke.
4. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner det i smeten tillsammans med smör och mjölk i bunken.
5. Blanda samman strösocker och kanel. Varva smet och kanelsocker i formen. Jag lägger lite smet i botten, strör socker, sen smet, socker igen, sista smeten och lite socker på toppen som blir botten 🙂
6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter. Känn med en sticka i mitten att den kommer ut ren ur kakan. Låt svalna.
7. Rör samman florsocker och vatten till en ganska fast glasyr och ringla över kakan.

Annons

Älskar du denna så kommer du gilla mina supersaftiga kanelbullerutor också! Receptet hittar du här: Kanelbullerutor

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/kolbullar-laga-mat-utomhus/