Annons

Kanelbullesockerkaka

Sockerkaka + kanelbulle = Kanelbullesockerkaka! Det här är nästan för gott, du vet när man tar en tugga och man vet redan direkt att man vill ha en bit till! Riktigt saftig sockerkaka med kanel och kardemummafyllning.

Annons

Toppat med socker så den får en perfekt lite krispig yta, MUMS!

sockerkaka med smak av kanelbulle!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

recept på kanelbullesockerkaka

Annons

Kanelbullesockerkaka

3 st ägg
2 dl socker
100 gram smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
1 dl strösocker
1 msk kanel
2 tsk nymalen kardemumma

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en springform på cirka 20 cm i diameter.
2. Smält smöret.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver.
4. Tillsätt smör, mjöl och mjölk i äggvispet och vänd ihop till en jämn smet.
5. Blanda socker, kanel och kardemumma till fyllningen.
6. Fördela hälften av smeten i formen och strööver hälften av fyllningen. Ha på resten av smeten och toppa med det sista av fyllningen.
7. Baka mitt i ugnen 35-40 minuter. Känn med en sticka i mitten att den kommer ur torr.
8. Låt kakan svalna i formen innan du tar ut den.

sockerkaka med kanelbullesmak

Älskar du smaken av kanelbulle lika mycket som jag? Testa då de här kanelbullesnurriga kakorna! Kanelsnurrekakor

Annons
Dela på:

Annons

Laddar