Dessa görs vanligtvis som hjärtan, men varför inte som små änglar eller någon annan form som du gillar! Spröda kakor med smak av kanel som passar perfekt till julen.
Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika så du inte missar något gott!
Kanelkakor, 30 st.
225 g smör
4,5 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 äggula
Garnering:
0,5 dl strösocker
2 tsk malen kanel
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka samman smör, mjöl och florsocker i en matberedare eller för hand.
3. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
4. Kavla ut degen tunt på lätt mjölad arbetsbänk. Ta ut änglar eller annan valfri form med pepparkaksformar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
5. Grädda kakorna i mitten av ugnen 12-14 min tills de fått gyllenbrun färg.
6. Blanda kanel och strösocker och strö över kakorna direkt när de är varma.
Vill du ha fler tips på goda småkakor så hittar du alla mina recept här: Småkakor
2 kommentarer till “Kanelkakor – Änglar”
Hejsan
Tänkte göra dessa kakor nu till jul men går de o frysa in ??
Mycket går juni frysa in men tänkte bäst o kolla av alla fall .
Ha en bra dag 🙂
Hej!
De går jättebra att frysa in, sen när man tinar upp dem så ha gärna burken öppen så att de inte blir fuktiga.