Annons

Kanelkakor – Änglar

Dessa görs vanligtvis som hjärtan, men varför inte som små änglar eller någon annan form som du gillar! Spröda kakor med smak av kanel som passar perfekt till julen.

Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika så du inte missar något gott!

Annons
Annons

Kanelkakor, 30 st.

225 g smör
4,5 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 äggula

Annons

Garnering:
0,5 dl strösocker
2 tsk malen kanel

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Hacka samman smör, mjöl och florsocker i en matberedare eller för hand.
3. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
4. Kavla ut degen tunt på lätt mjölad arbetsbänk. Ta ut änglar eller annan valfri form med pepparkaksformar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
5. Grädda kakorna i mitten av ugnen 12-14 min tills de fått gyllenbrun färg.
6. Blanda kanel och strösocker och strö över kakorna direkt när de är varma.

Vill du ha fler tips på goda småkakor så hittar du alla mina recept här: Småkakor

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar