Annons

Kanelsnäckor – Klassiska kanelbullar

Som ni vet så bakar jag rätt mycket kanelbullar 🙂 Jag gillar att experimentera lite med både smak och form! Men när det kommer till en klassisk kanelbulle, ja då är det just den här klassiska kanelsäckor jag tänker på.

Annons

En som bakar magiskt goda kanelbullar är min bror fru Marie, och hon säger att tricket är att kavla tunt, då får man många varv med fyllning!

kanelsnäckor

Jag gjorde det här receptet på kall mjölk för att jag hade gott om tid, och bullarna får mer smak av kardemumman. När det kommer till bullar så ska man aldrig skynda 🙂

kanelsnäckor

Annons

Klassiska kanelsnäckor, cirka 36 stycken

5 dl kall mjölk
50 g jäst
200 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 tsk salt
1 msk nystött kardemumma
13 dl vetemjöl (780 g) + lite till utbakning

Fyllning
150 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk kanel
1 msk ströbröd

Pensling
1 uppvispat ägg
pärlsocker
+ bullfomar (Valfritt)

Gör så här:
1. Rör ut jästen i den kalla mjölken.
2. Tillsätt socker och kardemumma och mjölet. Börja arbeta ihop degen.
3. Arbeta in smöret i små bitar och till sist, arbeta in salten. Arbeta degen ca 5 minuter i maskin, eller 10 minuter för hand, tills degen lossnar från kanterna på bunken.
4. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 60 minuter.
5. Rör ihop smör, strösocker, kanel och ströbröd till fyllningen.
6. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela degen i två delar.
7. Kavla ut en av delarna tunt till en stor rektangel på ca 50x40cm.
8. Bred ett tunt lager fyllning på degen. Rulla ihop och skär ca 2 cm tjocka skivor och lägg i bullformar eller plåt med bakplåtspapper.
9. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
10. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
10. Baka bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter.

perfekt deg

Jag kan aldrig hålla mig ifrån att ha i kardemumma i degen, det är ju faktiskt även den som gör mina kanelsnäckor så himla goda!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

kanelsnäckor

Jag skulle tippa på att jag kavlade mina bullar 2 mm på ett ungefär. Det drar ihop sig lite när man rullar ihop dom sedan, så våga kavla extra tunt!

kanelsnäckor

Mmmmm, nu börjar det likna något!

kanelsnäckor

Pensla med ägg, på med pärlsocker! Sedan är det bara cirka 8-10 minuter tills du har en nybakad bulle i handen!

Vill du testa fler av mina bullar så hittar du dem här: Fredriks sötebröd
Bland annat mina kanelystan, grymt goda bullar! Receptet hittar du här: Kanelnystan

kanelnystan

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar