Annons

Kanelsnurrekakor – Snurrig småkaka

Idag är det dags för en favorit i repris! Kanelsnurrekakor är inte en sådan kaka som är med i den klassiska Sju sorters kakor, men om det kommer en nyproduktion och om jag fick välja ett recept så skulle den lätt få vara med!

kanelkakor, kanelbulle

Ingredienser 30 styck:
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk strösocker
2 msk vatten
1/2 tsk vaniljpulver

Fyllning:
1/2 dl socker
1/2 msk kanel
+ ägg att pensla med
pärlsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Häll mjöl, socker och vaniljpulver i en bunke. Tillsätt kallt smör i små bitar. Fördela fettet i mjölet med fingrarna eller en hackare
3. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop med händerna till en deg
4. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en ca 3-4 mm tjock rektangel
5. Blanda socker och kanel och strö över hela degen. Tryck till lite med handen så det fastnar.
6. Rulla ihop till en tight ”rulltårta”, tips är att använda bakplåtspapperet för att göra detta.
7. Skär ca 1 cm tjocka skivor, lägg kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt
8. Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker
9. Baka kakorna mitt i ugnen ca 12 minuter tills de fått en fin färg

Sju sorters kakor

Här hittar du receptet på blåbärsgrottor! Vill du testa hasselnötskakorna till vänster så hittar du dem här: Hasselnötskakor.

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar