Annons

Kantarellsoppa på trattkantareller

En riktigt god soppa med nybakat bröd, mer än så behövs inte! Jag älskar att bjuda på soppmiddag! Vem uppskattar inte det liksom 🙂 Supergod kantarellsoppa på trattkantareller och en skvätt sherry!

kantarellsoppa på trattkantareller och sherry

Har du inte sherry hemma så kan du pressa i lite citron och en extra skvätt vatten.

Annons

Det blir också supergott och man får den där lilla syran som gör hela soppan!

recept på kantarellsoppa

Annons

Kantarellsoppa, 4 portioner

200 g trattkantareller
1 gul lök
25 g smör
5 dl vatten
3 dl vispgrädde
0,5 dl sherry
2 tsk soya
salt och svartpeppar

Gör så här:
1. Dela kantarellerna i mindre bitar och lägg i torr gryta och låt vätskan koka ur. Tillsätt smör och hackad gul lök och fräs tills löken blir mjuk.
2. Tillsätt vatten, vispgrädde, sherry och soya och låt sjuda 10 minuter.
3. Mixa soppan med stavmixer och smaka av med salt och nymalen svartpeppar och eventuellt en liten skvätt sherry till.

kantarellsoppa med nybakat bröd

Jag serverade mitt grekiska lantbröd till soppan, receptet på det hittar du här: Grekiskt lantbröd

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

recept på grekiskt lantbröd

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar