Annons

Kardemummakaka med Brynt smör

För några veckor sedan var detta recept med i Aftonbladet, och jag tänkte att det var dags att jag la ut det här! En saftig, smakrik och ljuvlig mjuk kaka med smak av kardemumma och brynt smör!

kardemummakaka

När du använder kardemumma, se till att köpa hela kardemummakärnor och mortla dem.

Annons

Det är nästan som en helt egen smak istället för den färdigmalda man köper. Kardemummakärnor står på samma ställe, men i de där påfyllnadspåsarna som står under kryddburkarna.

11112014-IMG_9753

Ingredienser
4 st ägg
2,5 dl socker
150 gram brynt smör (Bryn ca 200 g för att få ut 150 g brynt)
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk nystött kardemumma
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en sockerkaksform
2. Vispa ägg och socker pösigt
3. Bryn smöret, ha i mjölken och blanda ner i äggsmeten
4. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner det i smeten
5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter

brynt smör

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar