Den här kakan kan man verkligen variera hur mycket som helst! Jag testade den hemma hos Åsa och Tom och jag bara älskar receptet. Kastrullkaka med äpple kan vara en av de snabbaste äppelkakor du testat!
Kastrullkaka med äpple, 6 portioner
125 g smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
Fyllning och dekoration:
2 äpplen
1 msk strösocker
2 tsk kanel
Pärlosocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form på cirka 25 cm i diameter.
2. Skiva äpplena tunt och blanda med socker och kanel.
3. Smält smöret i en kastrull. Dra av från värmen och rör ner sockret.
4. Rör ner ägget och vetemjöl till en jämn smet.
5. Fördela smeten i formen och fördela äppelskivorna över hela. Strö över pärlsocker.
5. Baka mitt i ugnen i 15-20 minuter.
6. Servera gärna med rårörd vaniljsås eller vaniljglass.
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika
10 kommentarer till “Kastrullkaka med äpple – Snabb äppelkaka”
Hallå! Gjorde dina scones (https://fredriksfika.allers.se/scones-recept-pa-enkla-scones/) och plattade ut degen till 30cm diameter. Den blev då väldigt platt. I ugnen reste sig scones-en inte alls och de blev platta och inte fluffiga som dina. Varför?