Den här kakan har jag blivit bjuden på av min bästis Åsa flera gånger och den är så enkel och god! Den heter kastrullkaka och den går att variera med massor av olika bär och frukter. Det är lite som en blandning av paj och kaka och tillsammans med lite rårörd vaniljsås är den magisk!
Just den här kakan gjorde vi med rabarber och hallon, MUMS!
Kastrullkaka, 6 portioner
125 g smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
2-3 dl bär/frukt
Dekoration:
Pärloscker eller florsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form på cirka 25 cm i diameter.
2. Smält smöret i en kastrull. Dra av från värmen och rör ner sockret.
3. Rör ner ägget och vetemjöl till en jämn smet.
4. Fördela smeten i formen och fördela bär och frukt.
5. Baka mitt i ugnen i 15-20 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten.
6. Dekorera gärna med florsocker eller pärlsocker, vi var så fikasugna så vi glömde det 🙂
7. Servera med rårörd vaniljsås, Recept: Rårörd vaniljsås
Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!
20 kommentarer till “Kastrullkaka”
Gratta så mycket från mig!
Kan man använda frysta bär? Ska de i så fall rinna av eller läggas i frysta vändas i mjöl först?