Annons

Kastrullkaka

Snabbfixad kastrullkaka, som en blandning mellan paj och mjuk kaka med massor av goda bär!

Den här kakan har jag blivit bjuden på av min bästis Åsa flera gånger och den är så enkel och god! Den heter kastrullkaka och den går att variera med massor av olika bär och frukter. Det är lite som en blandning av paj och kaka och tillsammans med lite rårörd vaniljsås är den magisk!

recept på snabb och enkel kaka med bär

Just den här kakan gjorde vi med rabarber och hallon, MUMS!

Recept på kastrullkaka

Kastrullkaka, 6 portioner

125 g smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
1,5 dl vetemjöl
2-3 dl bär/frukt

Dekoration:
Pärloscker eller florsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en form på cirka 25 cm i diameter.
2. Smält smöret i en kastrull. Dra av från värmen och rör ner sockret.
3. Rör ner ägget och vetemjöl till en jämn smet.
4. Fördela smeten i formen och fördela bär och frukt.
5. Baka mitt i ugnen i 15-20 minuter. Den ska vara lite kladdig i mitten.
6. Dekorera gärna med florsocker eller pärlsocker, vi var så fikasugna så vi glömde det 🙂
7. Servera med rårörd vaniljsås, Recept: Rårörd vaniljsås

Recept på kastrullkaka med hallon och rabarber

Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!

recept på snabb efterrätt

Annons
Annons
Dela på:

20 kommentarer till “Kastrullkaka”

  1. Fredriks Fika skriver: 8 juni, 2018

    Gratta så mycket från mig!


  2. Cathrine Gerson skriver: 27 oktober, 2018

    Kan man använda frysta bär? Ska de i så fall rinna av eller läggas i frysta vändas i mjöl först?


Annons

Laddar