Annons

Kavring – Enkel filmjölkslimpa

Det här brödet alltså, superenkelt och så gott att man inte kan sluta äta! Gillar man inte söta bröd så kommer man kanske fnysa lite, men jag gillar verkligen det och älskar det här brödet! Jag använder kornmjöl när jag bakar min kavring och det gör brödet en underbar konsistens!

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Kavring, 2 st bröd

8 dl kornmjöl
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 msk bikarbonat
3 dl mörk sirap
7 dl filmjölk

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj 2 formar a 1,5 liter med smör.
2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i sirap och filmjölk.
3. Fördela smeten i formarna.
4. Grädda bröden i nedre delen av ugnen i 55-60 minuter.
5. Låt brödet svalna helt innan du skär upp det.

Vill du ha fler recept på goda bröd så hittar du alla mina recept här: Fredriks bröd

Annons

 

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar