Annons

Key Lime Paj

Key Lime Paj är en sådan där paj som alltid är god till både fika och dessert. Här är en variant där jag använde en varmvispad maräng för att få riktig höjd på den! Sedan är det ju galet roligt att bränna marängen när man har haft på den 🙂

key lime paj

Key lime paj är verkligen enkel att göra också, så det inte alls fel att göra denna till fikat! Fast jag tror att de flesta har den som dessert.

key lime paj

Ingredienser till en Key Lime Paj:

Pajskal
150 g digestivekex
75 g smör

Fyllning
4 äggulor
400 g kondenserad mjölk, en burk
skal av en lime
1 dl pressad limesaft

Varmvispad Maräng
4 äggvitor
200 g socker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smula digistivekexen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Blanda kex och smör ordentligt och tryck ned kexen i botten på en pajform på ca 24 cm i diameter.
3. Blanda äggulor, kondenserad mjölk, limeskal och pressad lime i en bunke. Fyll pajskalet med fyllningen. Grädda cirka 15 minuter eller tills fyllningen har stelnat. Låt svalna.
4. Blanda äggvita och socker i en värmetålig skål. Ställ i sjudande vattenbad och vispa tills smeten är tjock och allt socker är upplöst. Temperaturen ska bli ca 50 grader.
5. Ta av från värmen och vispa tills smeten är sval ca 10 minuter.
6. Fördela marängen över hela pajen, avsluta med att ge den lite färg med en gasolbrännare.
7. Servera din key lime paj precis som den är!

varmvispad maräng

Det är så otroligt vackert med maräng! Jag använder en sådan liten handbrännare. Om du inte har det så kan du sätta ugnen på grill på 250 garder och ställa pajen mitt i ugnen. Det går väldigt fort när man väl får färg på pajen så ha koll hela tiden!

Blir du sugen att göra fler pajer så hittar du många fler här: Fredriks Pajer

Annons
Annons
Dela på:
Annons

Laddar