Annons

Kladdkaka med jordnötssmör

Kladdkaka med jordnötssmör, just nu är jag helt inne på kombinationen av choklad och jordnötter och kan bara inte få nog av det! Idag testade jag att göra en enkel kladdkaka med jordnötsswirl och det blev bara sååå gott! Att swirla är ju så kul bara det 🙂

Annons

Det du ska tänka på när du köper jordnötssmör är att kolla om den är palmoljefri, jag hittade en ekologisk från ICAs egna märke som jag använde till denna, helt palmoljefri. De importerade jordnötssmören har ofta palmolja och en massa andra ingredienser som inte behövs för ett jordnötssmör. Du kan även göra egen och bara tillsätta lite olja så att den blir lite lösare. receptet på det hittar du här: Jordnötssmör

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Kladdkaka med jordnötssmör, 10 bitar

150 g smör
2,5 dl strösocker
1 dl kakao
2 ägg
2 dl vetemjöl
ca 1,5 dl rumsvarmt jordnötssmör

Annons

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt bakplåtspapper i botten på en springform på 20-22 cm i diameter, smörj kanterna med smör och pudra med kakao.
2. Smält smöret i en kastrull. Rör i sockret och kakao. Knäck i ett ägg i taget och avsluta med att vispa ner mjölet. Häll smeten i formen.
3. Klicka ut jordnötssmöret i små högar och dra med baksidan av en kniv för att fördela det i ett swirlmönster. (Se bild nedan)
4. Grädda i nedre delen av ugnen 18-20 min. Skaka lätt på formen i ugnen, mitten ska dallra lite lätt, då är kakan klar.
5. Låt kakan svalna kallt, gärna i kylen. Stjälp upp på ett fat och njut!

Jordnötssmöret blir ju också lite bakat uppepå, och det blir såååå gottt! Ovan är en bild när jag klickat ut jordnötssmöret, nedan när jag dragit med en kniv för att göra swirl.

Annons

Vill du ha mer tips på goda kladdkakor så hittar du massor av recept här: Kladdkakor

Recept på kladdkakor

Dela på:

Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/kladdkaka-med-tosca/