Den här kladdkakan bakar jag ofta, en riktigt god och kladdig kladdkaka med härligt toscatäcke! Det bästa med den här kladdkakan är att man gör toscan och ha på direkt på smeten och bakar av så att man slipper ta in och ur kakan ur ugnen. Jag passade även på att spela in en film när jag gör den där jag säger alla mina tips och trix hur man lyckas. Videon hittar du här nedanför.
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika
Här kan du titta när jag bakar den här kladdkakan med tosca:
Kladdkaka med tosca, 10 bitar
Kladdkakan:
150 g smör
2,5 dl strösocker
1 dl kakao
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tosca:
75 g smör
0,75 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
175 g hela hasselnötter eller mandel
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt bakplåtspapper i botten på en springform på 20-22 cm i diameter, smörj kanterna med smör och pudra med kakao.
2. Smält smöret i en kastrull. Rör i sockret och kakao. Knäck i ett ägg i taget och avsluta med att vispa ner mjölet. Häll smeten i formen.
3. Blanda alla ingredienser till toscan utom nötterna i en kastrull. Låt koka upp och sjud 1 minut.
4. Hacka nötterna grovt och rör ner i toscasmeten.
5. Fördela toscan över smeten. Grädda i nedre delen av ugnen 25–30 min. Skaka lätt på formen i ugnen, mitten ska dallra lite lätt, då är kakan klar.
6. Låt kakan svalna kallt, gärna i kylen. Stjälp upp på ett fat och njut!
Vill du ha fler tips på kladdkaka så har jag samlat massor av recept här: Kladdkakor