Annons

Kladdkaka Paleo

Paleokladdkaka, det var dagens uppdrag. Så det blev det experimentverkstad i Fredriks kök 🙂 Testade att använda färska dadlar, och de var mycket enklare att mixa än torkade. Resultatet blev riktigt gott! Om du är en sådan som tycker att dadlar är något som inte är så gott, testa denna ändå! Dadlarna märks inte i det färdiga resultatet.

Annons

Nästa gång kommer jag nog göra den i en vanlig ugnsfast form och ta den mer som en kladdpaj! Saftig, chokladig, nötig och supersmarrig var den!

Ingredienser:
20 färska dadlar
1 dl hett vatten
2 dl mandelmjöl
1/2 dl kakao
2 ägg
2 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1/2 dl hasselnötter

Gör så här:
1. Kärna ur dadlarna och hacka dem grovt. Häll över det heta vattnet och mixa dadlarna i en skål
2. Vispa ner kokosolja och äggen i dadlarna
3. Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och salt i en separat skål, och blanda sedan ner detta i dadelröran.
4. Smörj en form med kokosolja och ha lite mandel eller hasselnötmjöl runtom för att det inte ska fastna. (som när man har ströbröd i en vanlig sockerkaka)
5. Häll i smeten i formen, hacka hasselnötterna grovt och strö över dessa på kakan.
6. Baka i 15-20 minuter i 200 grader
7. Låt svalna något innan du tar ur den ur formen, eller servera direkt ur den form du har! Den var inte superlätt att flytta från formen till fatet, men med en bra stekspade och en vilja av stål så blev det toppen!




Färska söta dadlar är otroligt goda!







Såhär ser dadelsmeten ut efter att du haft på hett vatten och mixat den







Kakan innan den åkte in i ugnen!

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar