Annons
Annons

Kladdkakerutor

Underbara kladdkakerutor som jag toppade med den ljuvligaste smörkrämen med mörk choklad. Lyxigt chokladigt!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Annons

Annons

Kladdkakerutor, 16 st

200 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 tsk salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl

Chokladsmörkräm:
100 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
50 g mörk choklad

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på 20×20 cm med bakplåtspapper.
2. Smält smöret i en rymlig kastrull.
3. Blanda ner socker, kakao och salt, rör sedan ner ett ägg i taget.
4. Avsluta med att röra ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
5. Fördela smeten i formen. Grädda mitt i ugnen cirka 18-20 minuter. Kladdkakan ska dallra rätt rejält i mitten.
6. Ta sedan ut och låt kallna helt i kylskåp.
7. Vispa samman smör, florsocker och vaniljsocker i en bunke.
8. Smält chokladen och låt den svalna något. Vispa sedan ner i bunken och vispa till en slät smörkräm.
9. Skär rutor av kladdkakan och dekorera med smörkrämen.

Annons

Vill du ha fler recept på kladdkaka så hittar du massor av recept här: Kladdkaka

Recept på kladdkakor

 

Dela på:

Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/pepparkakskladdkaka/