Annons

Klassisk kalops

Jag älskar klassisk husmanskost, och kalops är något jag bara älskar att göra. Receptet är superenkelt och jag låter alltid köttet koka lite extra så att det blir sådär perfekt mört och gott! Vissa serverar kalops med rödbetor, men jag äter det bara med potatis och jag har i extra mycket morötter i grytan bara för att det är så gott!

recept på klassisk kalops på högrev

Jag reder min kalops med maizenaredning efter den har kokat klart eftersom Emil är glutenallergisk, men jag skulle ha gjort det ändå eftersom det är enkelt att få en perfekt konsistens på såsen.

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

recept på kalops med mycket kryddpeppar

Recept på kalops, 4 portioner

800 g högrev
2 gula lökar
5 dl vatten
15 kryddpepparkorn
2 lagerblad
4 morötter
1-2 msk maizenaredning
smör
salt och peppar

Gör så här:
1. Skär köttet i tärningar, ca 2×2 cm. Bryn köttet i smör i stekpanna lite i taget, det ska vara hett och köttet ska få ordentligt med färg. Salta och peppra. Lägg över köttet i en gryta.
2. Skala och hacka löken, stek på den i stekpannan och lägg över i grytan. Ha i lite av vattnet i stekpannan för att koka ur skyn och ha i vattnet i grytan.
3. Häll på vattnet och tillsätt kryddpepparkorn och lagerblad. Lägg på locket och låt koka 1 timme.
4. Skala och skiva morötterna till slantar, tillsätt i grytan och låt koka cirka 30 minuter till. Smaka av med salt och peppar och red med maizenaredning.
5. Servera med kokt potatis och eventuellt rödbetor.

recept på kalops

Älskar du också grytor med mycket smak så måste du testa min gryta ”allt-i-ett” Perfekt att göra mycket av och ha som matlåda! Receptet hittar du här: Gryta Allt-i-ett

Recept på mustig gryta

Annons
Annons
Dela på:

Annons

Laddar