En helt vanlig klassisk kladdkaka, fast ovanligt god! Kladdkaka är alltid ett säkert kort när man är sugen på något riktigt chokladigt gott till fikat eller efterrätt! Just denna serverade jag med blåbärsgrädde, bara vispar grädde med vanlijsocker så rörde jag ner några mosade blåbär.
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika
Klassisk Kladdkaka, 8 bitar
200 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl kakao
0,5 tsk salt
3 ägg
1,5 dl vetemjöl
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform på 20 cm i diameter, smörj kanterna med smör och ”mjöla” med kakao.
2. Smält smöret i en rymlig kastrull.
3. Blanda ner socker, kakao och salt, rör sedan ner ett ägg i taget.
3. Avsluta med att röra ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
4. Fördela smeten i formen. Grädda mitt i ugnen cirka 18-20 minuter. Kladdkakan ska dallra rätt rejält i mitten.
5. Ta sedan ut och låt kallna helt i kylskåp, på det sättet får du den perfekta kladdiga kladdkakan. Ta fram kladdkakan en kvart innan det är dags att servera.
Vill du ha fler recept på kladdkaka så hittar du alla mina recept här: Fredriks kladdkakor