Annons

Knäckig äppelpaj med råkräm

Jag älskar verkligen att baka med äpple och den här knäckiga äppelpajen med råkräm är ett måste! Jag bakar den med mycket äpple och det knäckiga pajtäcket med en gnutta salt är på riktigt godare än godis! Här nedan hittar du även en video där jag bakar och gör råkrämen på youtube.

Annons

Här kan du se hela filmen när jag bakar: Prenumerera gärna på min kanal här: YOUTUBE

Annons

Knäckig äppelpaj med råkräm, 6 portioner

Fyllning:
5-6 äpplen som har fast fruktkött
2 tsk kanel
2 msk strösocker

Knäckigt pajskal:
150 g smör
1,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Råkräm:
2 äggulor
2 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
2 dl vispgrädde

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skala, kärna ur och klyfta äpplena, blanda med socker och kanel och lägg i en pajform på cirka 20 x 30 cm.
3. Smält smöret i en stekpanna eller kastrull tillsammans med strösocker, sirap och mjölk.
4. Blanda ner havregryn och vetemjöl blandat med bakpulver och salt och rör till en jämn smet. Ta av från värmen.
5. Fördela smeten över äpplena i formen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter, tills pajen är gyllenbrun. Låt svalna något innan servering.
7. Råkräm – Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker fluffigt.
8. Vispa grädden rätt fast.
9. Vänd ner äggvispet i grädden.

Annons

Häng med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika för ännu fler recept!

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar