Annons

Knäckig äppelpaj! MUMS!

I helgen var vi i Floby och gjorde konstnatta och skördemarknad i Falköpng! Vi såg så mycket fint, och jag shoppade loss på lite kermaik, nya sockor och lite annat smått och gott… På tal om något gott! Emils mamma gjorde en knäckig äppelpaj som var galet god!! Så det fick bli en variant av den här hemma idag 🙂

knäckig äppelpaj

Jag använde muscovadosirap för att få den där lite mörkare sockersmaken, och det blev väldans mumsigt! Passade även på att spela in när jag gjordeden, och det klippet hittar du här lite längre ner!

knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj, 6-8 portioner

150 g smör
2 dl råsocker
0,5 dl muscovadosirap (går utmärkt att byta mot ljus)
0,5 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
6 äpplen

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en stekpanna eller kastrull tillsammans med råsocker, musovadosirap och vispgrädde.
3. Blanda ner havregryn, vetemjöl, bakpulver och salt och rör till en jämn smet. Ta av från värmen.
4. Skala, dela och kärna ur äpplena. Dela dem i mindre bitar. Lägg dem i en pajform på ca 34 cm i diameter.
5. Fördela smeten över äpplena.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun.
7. Serveras ljummen med vaniljsås eller glass!

Här hittar du filmen jag gjorde, testade att filma ovanifrån för första gången, blev rätt nöjd!

Annons
Annons


För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Här hittar du en mängd med pajrecept om du är en riktig pajdiggare! Fredriks Pajer

Annons
Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar