Annons

Knäckig blåbärspaj

Igår köpte jag mig en ny pajform och blev så sugen att baka paj. Det var ett tag sedan jag gjorde min knäckiga blåbärspaj med kardemumma så den fick det bli! Jag uppdaterade receptet lite, min första paj var lite mer söt och den här är mer lagom söt.

Annons

Den fina pajformen köpte jag hos bästa Krukstugan. Lokal handgjord keramik, jag älskar ju sådant!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Annons

Knäckig blåbärspaj, 6-8 portioner

Fyllning:
1 liter blåbär
2 msk strösocker
1 msk maizena

Pajtäcke:
150 g smör
1,5 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 msk vispgrädde
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
2 tsk nymalna kardemummakärnor (Valfritt)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda blåbär, socker och maizena och fyll en pajform på ca 26-28 cm i diameter.
3. Smält smöret i en stekpanna eller kastrull tillsammans med strösocker, sirap och grädde.
4. Blanda ner havregryn och vetemjöl, bakpulver och kardemumma och rör till en jämn smet.
5. Fördela pajtäcket över över bären och grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter.
6. Låt svalna något och servera med vaniljglass eller råkräm. 

Annons

Vill du ha fler recept på paj så hittar du alla mina recept här: Recept på paj

Dela på:

Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/rabarber-och-jordgubbspaj-med-tosca/