Annons

Knäckig rabarberpaj

Äntligen är det rabarbertisder! Här är receptet på riktigt knäckig rabarberpaj som alltid blir hur god som helst! Jag älskar verkligen att göra den här degen då man gör den i stekpannan eller en kastrull.

Annons

Det känns bara så enkelt på något sätt 🙂 Jag passade även på att filma lite när jag gjorde den, klippet hittar du längre ner i det här inlägget eller på min Youtubekanal: Fredriks Fika

knäckig rabarberpaj

Jag älskar att göra paj, och vill du ha tips på fler goda pajer så hittar du alla mina recept här: Fredriks pajer

Jag serverade min knäckiga paj med enkel hemgjord vaniljsås, receptet på den hittar du här: Vaniljsås

knäckig paj med rabarber

Annons

Knäckig rabarberpaj, 6 portioner

Pajdeg:
150 g smör
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

Fyllning:
300 g rabarber
2 msk strösocker
0,5 msk maizenastärkelse

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skölj och skiva rabarbern. Blanda med strösocker och maizena. Lägg dem i en pajform på ca 24 cm i diameter.
3. Smält smöret i en stekpanna eller kastrull tillsammans med strösocker, sirap och vispgrädde. 4. Blanda ner havregryn och vetemjöl blandat med bakpulver och salt och rör till en jämn smet. Ta av från värmen.
5. Fördela smeten över rabarbern i formen.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun.
7. Serveras ljummen med vaniljsås eller glass!

Här är klippet när jag gör pajen:

Annons


knäckig rabarberpaj

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

enkel vaniljsås

Vaniljsås är verkligen enkelt att göra själv, och det blir så mycket godare och mer smakrikt än den man köpt! Testa den här: Vaniljsås

Hoppas du gillar receptet! Du kan även testa med andra bär och frukter som du har i din trädgård! Jag har gjort den med äpple i höstas, gudomligt gott!

knäckig rabarberpaj

Dela på:
Annons

Laddar