Äntligen är det rabarbertisder! Här är receptet på riktigt knäckig rabarberpaj som alltid blir hur god som helst! Jag älskar verkligen att göra den här degen då man gör den i stekpannan eller en kastrull.
Det känns bara så enkelt på något sätt 🙂 Jag passade även på att filma lite när jag gjorde den, klippet hittar du längre ner i det här inlägget eller på min Youtubekanal: Fredriks Fika
Jag älskar att göra paj, och vill du ha tips på fler goda pajer så hittar du alla mina recept här: Fredriks pajer
Jag serverade min knäckiga paj med enkel hemgjord vaniljsås, receptet på den hittar du här: Vaniljsås
Knäckig rabarberpaj, 6 portioner
Pajdeg:
150 g smör
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl vispgrädde
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Fyllning:
300 g rabarber
2 msk strösocker
0,5 msk maizenastärkelse
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skölj och skiva rabarbern. Blanda med strösocker och maizena. Lägg dem i en pajform på ca 24 cm i diameter.
3. Smält smöret i en stekpanna eller kastrull tillsammans med strösocker, sirap och vispgrädde.
4. Blanda ner havregryn och vetemjöl blandat med bakpulver och salt och rör till en jämn smet. Ta av från värmen.
5. Fördela smeten över rabarbern i formen.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills pajen är gyllenbrun.
7. Serveras ljummen med vaniljsås eller glass!
Här är klippet när jag gör pajen:
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika
Vaniljsås är verkligen enkelt att göra själv, och det blir så mycket godare och mer smakrikt än den man köpt! Testa den här: Vaniljsås
Hoppas du gillar receptet! Du kan även testa med andra bär och frukter som du har i din trädgård! Jag har gjort den med äpple i höstas, gudomligt gott!