Annons

Kokosmums – Skumrutor

Åh vad jag tyckte om dessa när jag var liten! Mamma bakade ofta kokosmums när det vankades kalas hemma och jag tyckte att de var så häftiga! Mumsigt fluff som är rullat i kokos och kakao.

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Annons

Annons

Kokosmums – Skumrutor, 24 bitar

4,5 dl strösocker
0,5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggvita
1,5 dl vatten, kallt
1,5 msk gelatinpulver
1 dl kokhett vatten

Topping:
4 dl riven kokos
2 msk kakao

Gör så här:
1. Blanda strösocker, florsocker, vaniljsocker, äggvitan och det kalla vattnet i en bunke.
2. Vispa samman på hög hastighet en minut.
3. Blanda gelatin med kokhett vatten i en skål, rör till gelatinet löst upp sig helt.
4. Tillsätt gelatinet under vispning och fortsätt sedan vispa 10-15 minuter tills det är riktigt fluffigt.
5. Klä en form på ca 20×30 cm med bakplåtspapper.
6. Blanda kokos och kakao, strö ett jämnt lager av blandningen i botten av formen, ca hälften.
7. Bred ut fluffet jämnt i formen, och ha på resten av toppingen.
8. Ställ i kylen och låt stelna 2-3 timmar.
9. Skär upp i rutor och använd det överflödiga toppingen och doppa kanterna.

Nästa gång ska jag testa med agar agar, det borde fungera lika bra med 2 tsk agar agar som är samma sak som 1,5 msk gelatin.

Annons

Gillar du också sådant här fluff så kommer du att gilla mina mums-mums, receptet hittar du här: Mums-mums

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/brynt-smor-marangkram/