Annons

Kokosnötkaka från 1912

Idag bjuds det på ännu ett recept från en gammal kokbok! denna gång blev det kokosnötkaka från boken Finare matlagning från 1912. Det fanns inga bilder och  knapphändiga beskrivningar, en riktig utmaning. Du kan se hela filmen när jag bakar denna här nedan. Förra veckan gjorde jag Prinsesstårta, den filmen hittar du här: Prinsesstårta

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Här kan du se hela filmen när jag bakar denna:

Annons

Kokosnötskaka

210 g smör
210 g strösocker
4 ägg
1 hg (100 g) riven kokosnöt
210 g vetemjöl

Kristyr:
210 g florsocker
1-2 äggvitor
zest från 1 citron
ca 50 g riven kokos

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Vispa smör med sockret. Separera äggen till gulor och vitor.
2. Tillsätt äggulorna en i taget under vispning och avsluta med att röra ner mjöl och kokosnöt.
3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten.
4. Degen delas i 2 eller 4 delar, jag delade den i fyra och bredde ut lika stora cirklar på två bakplåtspapper.
5. Baka alla bottnarna samtidigt i 25 minuter.
6. Vispa florsocker, äggvita och citronzest till en fluffig kristyr. Börja med 1 äggvita och tillsätt lite i taget. Den ska vara ganska fast och inte rinna för mycket.
7. Fördela kristyren mellan de varma bottnarna och strö på riven kokos. Toppa hela kakan med kristyr och kokos.

Annons

Bästa sättet att beskriva denna är som en stor kokostopp, med kristyr 🙂 Den blev på riktigt hur god som helst så jag är verkligen glad att jag testade den!

Dela på:

Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/kladdkaka-i-langpanna/