Annons

Kokosrutor med kokostosca

Underbara kokosrutor! Saftig chokladkaka, kokostosca i en perfekt kombo! Den här går att göra på flera olika sätt, men jag gillar detta bäst när man har i allt i formen på en gång och bara bakar av! Annars kan man baka kakan en stund, sen på med toscan och det tycker jag mest är krångligt 🙂

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika

Annons

Kokosrutor, 16 bitar

150 g smör
2,5 dl strösocker
1 dl kakao
2 ägg
2 dl vetemjöl

Kokostosca:
75 g smör
0,75 dl strösocker
1 msk ljus sirap
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
3 dl kokosflingor

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form på 20×20 cm med bakplåtspapper.
2. Smält smöret i en kastrull. Rör i sockret och kakao. Knäck i ett ägg i taget och avsluta med att vispa ner mjölet. Häll smeten i formen
3. Blanda alla ingredienser till toscan utom kokos i en kastrull. Låt koka upp och sjud 1 minut.
4. Rör ner kokosflingor i toscasmeten.
5. Fördela toscan över kakan. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Skaka lätt på formen, den ska vara lite dallrig i mitten.
6. Låt kakan svalna helt, gärna i kylen innan du skär upp rutor.

Annons

Älskar du också tosca, och i kombination med choklad? Testa då den här kladdkakan med tosca! Kladdkaka med tosca

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar
https://fredriksfika.allas.se/ambrosiarutor/