Annons

Köksinspiration – Nya köket på plats!

Äntligen kan jag visa nya köket! Nu är det färdigt, städat bort allt byggdamm, fyllt lådorna med mjöl och slickepottar och landat! Det blev över förväntan och jag är bara så nöjd!! Mycket av köket slogs fast när jag frågade om tips på Instagram, alla de tipsen hittar du HÄR varav jag valde många!

Annons

Massor av tips på vart du hittar allt till ditt nya kök!

Här är en lite påminnelse om hur det såg ut innan 🙂 Eftersom det har varit så mycket på tapeten om dold reklam osv. så vill jag bara vara tydlig med att det här är en privat investering, och är du nyfiken vart jag köpt allt så hittar du det här: Inköp, så kan du välja själv om du vill se det 🙂 Fler bilder på hela renoveringen hittar du här: Köksrenovering

köksbilder före efter

Köket var helt ok, men tre saker som var avgörande för bytet var: Färgen på golv, väggar, luckor – allt var gult. (inte bra när man fotar och filmar) Ingen ordentlig frys och fläkten var så dålig så att när vi stekte var vi tvungen att öppna dörrarna för att vädra ut oset. Bästa är att köket inte kastades, utan det är sålt och kommer leva vidare.

Annons

grått kök med läderhandtag

Jag är så nöjd att jag vågade ta ett grått kök och jag blandade det med vita stenskivor och läderhandtag. Jag gillar även den dekorativa sockeln som ger en platsbyggd känsla.

Den här väggen är jag så nöjd med! dark teal, och här kan jag ställa rekvisita och saker som jag bara tycker är fint!

Den här väggen är jag så nöjd med! Färgen heter dark teal, och här kan jag ställa rekvisita och saker som jag bara tycker är fint!

kök med öppen spis

Den öppna spisen är uppfräschad med ny färg. Här ska det eldas massor på vintern!

Annons

val av fläkt till kök

Fläkten var något av det första jag köpte, jag ville ha en frihängande fläkt som inte var allt för modern. Den här passar så bra med öppna spisen och så har jag krokar att hänga pryttlar på, bara det!

krokar i köket

Något jag lagt mycket tanke på är hur jag rör mig i köket så jag har nära till allt. Jag har bara hunnit baka och laga lite mat, men det är verkligen en fröjd!

Såhär har jag i alla lådor! Låda i lådan, på gott och ont får jag plats med sååå mycket mer!

Annons

läderhandtag

Till luckorna valde jag ett läderhandtag, så snygga! Nu får vi se hur länge de håller sig så bara 🙂

fönsterbräde mitt i fönstret

Det här är något jag bara kom på att jag ville ha. Vi köpte huset med de gardiner som hängde där. När jag tog ner dem så var det ju helt fantastiska fönster med härlig höjd som jag ville behålla. Så vi satt i fönsterbrädor så det inte blir helt tomt och sen bara massor av gröna växter!

Perfekt att ha utsikt över stora salen när jag lagar mat! Tidigare så stod jag och tittade in i väggen 🙂

Annons

ben till köksö

Benet till köksön hittades under huset och är en gammal pelare från altaret från kyrksalen. Jag älskar att blanda nytt med gammalt!

vitlaserat golv

Golven är nyslipade och vitlaserade! Mattorna har mormor vävt <3

vitt kakel i kök

En liten del blev kaklad. Många föreslog att ha fasade kakelplattor men när jag frågade på affären varför man ska ha sådana så sa de att de samlar mest damm, så jag valde helt släta med grå fog.

Annons

Fredriks Fikas kök

Här kommer jag att spendera massor av tid att baka, laga mat, blogga och skriva böcker! Jag ÄLSKAR mitt nya kök!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

 

 

Dela på:

6 kommentarer till “Köksinspiration – Nya köket på plats!”

 1. Karinkarineb.se skriver: 7 mars, 2019

  Wow! Vilken härlig förändring. Förstår att du kommer trivas i ditt nya kök. <3


  1. Fredrik Nylén skriver: 8 mars, 2019

   Tack! Så härligt att få in så mycket mer ljus!


 2. Erica skriver: 7 mars, 2019

  Alltså vilken vackert kök!! Grattis 😍😃


  1. Fredrik Nylén skriver: 8 mars, 2019

   Tack snälla, jag är såååå nöjd!


 3. Nathalie skriver: 7 mars, 2019

  Så jävla snyggt, jag dör!😱😍 Drömkök! ❤️


  1. Fredrik Nylén skriver: 8 mars, 2019

   Tack så jättemycket!


Annons

Laddar