Annons

Köksrenovering steg-för-steg

Här är lite bilder jag tog under tiden vi renoverade köket. Eftersom jag är fantastiskt ohändig så tog jag in hjälp på allt från lokala Hofors Bygg och Montage som såg till att VVS, EL och hela färdigställandet av köket kom på plats. För att spara in lite pengar (för gudars skymning vad dyrt det är!) så skruvade jag ihop alla skåp själv och jag hjälpte till att måla och körde och köpte saker vi behövde. Det färdiga resultatet hittar du här: Köket klart!

Annons

Såhär såg köket ut innan. Helt ok, men några saker som gjorde att det inte fungerade för mig var att allt var gult (inte bra när man fotar och filmar) Kolfilterfläkt som var urusel, ingen ordentlig frys. Bästa är att detta köket nu lever vidare hos en trevlig dam som köpte det.

Här hade köket kommit, otrolig tur att vi har stort för det tog enormt mycket plats! Här hittar du vart jag köpte allt till köket: Inköpslista

Annons

Dagen innan vi skulle börja. Köket urstädat och klart för att levereras!

Det var en helt galen fart första dagen! El, VVS och byggare överallt och på en timme så såg köket ur såhär!

Något som aldrig fungerat när jag filmar och fotar är just den gula färgen, så det första vi gjorde var att slipa golvet och vitlasera det! Det slipades 4 gångar, och innan köket var helt klart så lackade vi det tre gånger 🙂

Annons

När golvet var helt nyslipat så ville jag nästan inte lacka det, men nu är jag supernöjd när jag ser hela resultatet!

bygga om köket

Den här väggen var någon sorts vit puts som bara blev skitig och svår att städa. Så den har jag gjort till min ”roliga vägg” där jag enkelt ska kunna byta färg när jag blir sugen på någon förändring!

El-killen Simon var under huset och drog massa kablar, och då hittade han de här gamla pelarna som suttit inne i kyrkan. De betsade jag och de fick bli benet på köksön!

Annons

Väggar, och tak målades vita och här börjar skåpen komma på plats. Vårt hus är byggt på sent 1800-tal, så det är inte en rak vinkel någonstans. Här tackar jag högre makter att jag inte gjorde det här själv… det var fix och trix med vartenda skåp!

Nästan allt på plats! Här började det klia i fingrarna att få börja inreda kan jag säga! Haha

Fredriks Fikas kök

Vill du se mer av det färdiga resultatet så hittar du alla bilder här: Nya köket

Annons

Eric, Johan och Morne’ som gjorde så att alla mina tankar och drömmar faktiskt kom på plats som jag ville ha dem!

 

 

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar