Jag hittade massor av goda körsbär på affären så jag passade på att göra en körsbärskaka! Riktigt saftig smakrik körsbärskaka, och lite vaniljsås till var pricken över i!
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika
Körsbärskaka, 8 bitar
75 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g riven mandelmassa
20-30 körsbär urkärnade och delade
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröda en springform på cirka 20 cm i diameter.
2. Smält smöret. Vispa ägg och socker riktigt pösigt i en bunke.
3. Blanda vetemjöl med bakpulver. Tillsätt mjöl, mandelmassa och smöret i bunken och rör till en jämn smet.
4. Fyll formen med smeten smeten i formen och strö över bären.
5. Grädda cirka 40-45 minuter i mitten av ugnen. Känn med en sticka i mitten att kakan är klar.
Körsbär är så otroligt vackra! Hoppas du gillar receptet. Vill du ha fler tips på mjuka kakor så hittar du massor av recept här: Mjuka kakor