Annons

Köttbullar på älgfärs med brunsås

När vi var i Floby senast så fick vi med oss massor av älgfärs! Idag lyxade vi till det med älgfärsbullar med brunsås, sagolikt goda!

Har du inte älgfärs tillhands så går det precis lika bra att byta ut mot vanlig nötfärs också.

Annons

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

Annons

Köttbullar på älgfärs, 4 portioner

1 gul lök
1 dl vispgrädde
0,5 dl ströbröd
500 g älgfärs
1 ägg
2 tsk torkad timjan
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

Brunsås
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
ev. lite maizenastärkelse

Gör så här:
1. Blanda vispgrädde och ströbröd i en bunke och låt svälla 5 minuter. Finhacka löken och lägg i bunken.
2. Blanda ner älgfärs, timjan  ägg, timjan, salt och peppar och arbeta ihop till en jämn färs.
3. Rulla köttbullar och stek i rikligt med smör. Stek köttbullarna i omgångar och lägg i en ugnsform.
4. När alla köttbullar är stekta, ha i 2 dl vatten i stekpannan och låt koka upp och sjuda ett par minuter.
5. Sila av vätskan i en kastrull och tillsätt grädden. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Är såsen väldigt lös kan du reda den med lite maizenastärkelse.

Älskar du också köttbullar så måste du testa de här köttbullarna på högrev! Recept: Högrevsköttbullar

Annons

recept på köttbullar på högrev

 

 

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar