Supersnabbt och supergott! Krabbelurer med kanel är perfekt när man vill göra något gott till fika. Jag gör mina i plättjärnet men de går utmärkt att göra ute på murikan också. Krabbelurer är som en blandning mellan pannkaka och sockerkaka, så gott!
För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika eller min YouTube-kanal Fredriks Fika
Krabbelurer med kanel, ca 15 st.
1 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 ägg
1,5 dl mjölk
+ smör till stekning
Garnering:
1 dl strösocker
2 tsk kanel
Gör så här:
1. Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.
2. Tillsätt äggen och mjölken och rör till en slät smet.
3. Värm stekpannan till medelvarm, inte för het så att de bränns. Stek krabbelurerna cirka 2-3 minuter på varje sida tills de fått fin färg.
4. Blanda socker och kanel och vänd de varma krabbelurerna i blandingen.
Till jul brukar jag göra dessa med saffran, de är så goda så varför vänta till juö för att testa dem? Receptet hittar du här: Krabbelurer med saffran