Semlor är ju bara för gott! Och det är så roligt att leka med smak och form. Jag älskar den klassiska semlan med mycket kardemumma, så jag tänkte på hur man kan få alla de smakerna fast lite snabbare än en jäsdeg. Då kom den här krabbelursemlan till! Mmmmmmums! Krabbelurer är alltid godast nybakade så mitt tips är att göra dessa precis innan de ska serveras. Jag gör mina krabbelurer i plättlägg så blir de lagom stora. För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Krabbelursemlor, ca 15 st. 1 dl strösocker 4,5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 2 tsk nymalen kardemumma 1 krm salt 2 ägg 1,5 dl mjölk + smör till stekning Till servering: 3 dl vispgrädde (+lite till mandelmassan) 200 g mandelmassa Gör så här: 1. Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver, kardemumma och salt i en bunke. 2. Tillsätt äggen och mjölken och rör till en slät smet. 3. Värm stekpannan till medelvarm, inte för het så att de bränns. Stek krabbelurerna cirka 2-3 minuter på varje sida tills de fått fin färg. 4. Låt krabbelurerna svalna. Skär ut en liten trekant ur toppen av kakan, detta är mest för att det ser roligt ut :) 5. Blanda mandelmassan med lite vispgrädde så att den blir krämig. Vispa grädden fluffig. 6. Lägg lite mandelmassa på krabbeluren, spritsa grädde, toppa med den lilla trekanten och pudra med florsocker. Gillar du roliga semlor så måste du kolla in Sandra Callermos blogg och hennes Semmelrutor! Där hittar du även en massa andra tips på roliga semlor, och så mycket god lättlagad mat! Här har jag även samlat lite andra goda semlor jag har gjort: Semlor