Lakrits och hallon tillsammans är ju som en dröm! Här har jag blandat färska hallon med en lakritscheesecake som tillsammans blir gudomligt gott! För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika Lakritscheesecake med hallon Pajskal: 75 g smör 250 g digestivekex Fyllning: 200 g färskost 2 äggulor 1-2 msk lakritspulver 2 äggvitor 1,5 dl strösocker 2 dl vispgrädde ev. lite svart pastafärg Dekorera med hallon Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Smula sönder kexen i en matberedare och blanda med det smälta smöret. 2. Tyck ut smulorna i en form på 24 cm i diameter så att de täcker botten och en bit upp på kanten. Grädda skalet i mitten av ugnen i 5 minuter. Låt skalet svalna helt. 3. Vispa samman färskost, äggulor och lakrits så att det är en slät smet. 4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt sockret lite i taget medan du vispar till en fast maräng. 5. Vispa grädden så det är riktigt fast. Blanda grädden med ostmassan och marängen. Färga eventuellt med svart pastafärg. Smaka av smeten om du eventuellt vill ha i lite mer lakrits nu. Det är olika kvalitet och intensivitet på lakritspulver så det kan variera. Jag använde en från Kalabrien. 6. Häll smeten i pajskalet och låt stå i frysen minst 4 timmar. 7. Servera med färska hallon. vill du ha fler smarriga recept på cheesecake så hittar du alla mina recept här: Fredriks cheesecake