Annons

Lasagne – Mitt godaste recept!

Jag älskar lasagne! Det är en av mina absoluta favoriträtter, alla kategorier! Eftersom det tar sin lilla tid att göra lasagne så vill jag ge köttfärssåsen lite extra kärlek så den får en riktigt mustig smak, och i min lasagne har jag mina två specialingredienser som gör hela skillnaden!

lasagne recept

Just den här lasagnen bjöd jag mina kompisar Jonas och Ross på när jag hälsade på dem i London.

Annons

Perfekt mat att bjuda på tillsammans med lite mozzarellasallad med tomat och basilika!

recept på lasagne

Annons

Lasagne, 6-8 portioner

2 finhackade gula lökar
2 krossade vitlöksklyftor
1 finriven morot
2 msk olivolja
750 g köttfärs
1 msk tomatpuré
2 burkar krossade tomater
3 dl rött vin
1 buljong eller fondtärning
1 krm kanel
1 krm malen nejlika
1 lagerblad
1 tsk timjan
0,5 tsk nymalen svartpeppar
salt

12-15 lasagneplattor

Bechamel med parmesan:
100 gram smör
1 dl vetemjöl
1 liter mjölk
0,5 tsk riven muskot
150 + 50 g riven parmesan
salt och svartpeppar

Gör så här:
1. Fräs lök, vitlök och morötter i olivoljan i en stor gryta tills de är mjuka. Tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt.
2. Blanda i tomatpurén och fräs 1 minut.
3. Tillsätt krossade tomater, vin, buljong, kanel, nejlika, lagerblad, timjan och svartpeppar och låt koka upp och låt putta under lock på medelvärme i 1 timme. Smaka av med salt. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Smält smöret i en kastrull till bechamelen. Vispa ner vetemjöl och tillsätt hälften av mjölken och vispa tills det är klumpfritt. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under omrörning på medelvärme. När den kokat upp, låt sjuda 2-3 min. Dra av kastrullen från värmen, smaka av med muskot, salt och peppar, vispa ner 150 g parmesan.
5. Lägg ett tunt lager bechamel i botten av en stor form på cirka 25x30cm i diameter.
6. Lägg lasagneplattor, varva med köttfärssås, bechamel och lasagneplattor tills du fyllt formen. Spar lite bechamel så att du avslutar med ett lager bechamel.
7. Strö på riven parmesan och baka lasagnen mitt i ugnen i 20 minuter.
8. Ta ut lasagnen och låt vila 10 minuter innan ni hugger in.
9. Servera gärna med en sallad till. Lasagne är perfekt att ha som matlåda också, OM det skulle bli något kvar 🙂

lasagne recept

Det här är verkligen den godaste lasagnen jag vet utan att överdriva! Det blir en riktig harmoni av smakerna som man inte riktigt kan sätta fingret på. Så var inte rädd för kanel och nejlikan, det kommer inte att smaka pepparkaka av lasagnen, det blir bara underbart fylligt och supergott!

För mer inspiration och andra roligheter, se till att hänga med på Instagram: @fredriksfika och Facebook: Fredriks Fika

recept på lasagne

Hoppas verkligen du testar detta recept, skriv gärna en rad eller två här nedan om vad du tycker!

Vill du ha fler middagstips så hittar du alla mina recept här: Fredriks middagstips

lasagne recept

Annons
Dela på:

22 kommentarer till “Lasagne – Mitt godaste recept!”

  1. Fisk i folie - Grilla eller i ugn | Tidningen Hembakatfredriksfika.allers.se skriver: 23 maj, 2017

    […] Bland annat min supergoda lasagne! Lasagne […]


  2. Catherine Schmidt skriver: 2 oktober, 2018

    Hej,
    Hittade precis detta recept när jag letade efter lasagnerecept (svårt att hitta bra sådana IMHO). Tänkte testa detta till helgen när jag har tid. Låter jättegott! En praktisk fråga: är nejlika och kryddnejlika samma sak (har det senare hemma nämligen)?
    Lovar återkomma med recension!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar