Nu var det ett tag sedan jag hann med ett läsarrecept, men när det kom ett brev på posten med denna Västergyllenkaka så kunde jag inte motstå att testa den direkt! Det kommer från Barbro i Vaxholm, tusen tack! En helt fantastiskt god äppelkaka med rivet äpple mellan mördeg som inte annat kan beskrivas än gudomligt god! Vill du se fler av läsarrecepten så hittar du dem här: Fredriks Fika – Läsarrecept Västergyllenkaka, 8 bitar 3,5 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1,5 dl strösocker 100 g smör 1 ägg 0,5 tsk salt Fyllning: 4-5 rivna äpplen 1 msk strösocker 1 tsk kanel Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Blanda alla torra ingredienser, tillsätt smöret och finfördela med fingertopparna. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop degen. 3. Riv äpplena (jag gjorde med skalet på) och blanda med socker och kanel. 4. Smörj en rund form på ca 20 cm i diameter. Tryck ut hälften av degen i formen och täck den med de rårivna äpplena. 5. Fördela resten av degen ovanpå och tryck ut jämt. 6. Baka mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna något och servera med lättvispad grädde eller varför inte lite rårörd vaniljsås! Det här receptet kommer definitivt göras fler gånger! Enkelt och gott! Precis som det ska vara!